Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

ගුණදායක පීසා

  • ප්‍රමාණවත් : 4
  • පීසා යනු ඉතාලි සම්භවයක් ඇති ජනප්‍රිය ආහාරයක් වන අතර, ශ්‍රී ලංකාවේ නූතන ආහාර සංස්කෘතියට එකතු වී ඇති ආහාරයකි. විශේෂයෙන් නාගරික ප්‍රදේශවල හෝටල් සහ රෙස්ටුරන්ට් වල මෙම ආහාරය ජනප්‍රිය වී ඇත.
  • කාලයත් සමඟ ලාංකික ගෘහණියන් ද තම නිවෙස්වල මෙම ආහාරය පිළියෙල කිරීමට පුරුදු වී ඇත.ශ්‍රී ලංකාවේ සාම්ප්‍රදායික ආහාර වේලේ පීසා වර්ගයක් නොතිබුණද, නූතන ජීවන රටාව සමඟ මෙම ආහාරය අපගේ දෛනික ආහාර වේලට එකතු වී ඇත.
  • විශේෂයෙන් තරුණ පරපුර අතර මෙම ආහාරය ඉතා ජනප්‍රිය වී තිබේ. සමහර පවුල්වල රාත්‍රී ආහාරය ලෙස හෝ විශේෂ අවස්ථාවලදී මෙම පීසා පිළියෙල කරනු ලැබේ.පෝෂණමය වශයෙන් ගත් කල, මෙම ගුණදායක පීසා ඉතා පෝෂණීය ආහාරයකි.
  • ඉස්සන් ප්‍රෝටීන් වලින් පොහොසත් වන අතර, ඔමෙගා-3 මේද අම්ල, සහ නොයෙක් ඛනිජ ලවණ සපයයි. මොසරෙල්ලා චීස් කැල්සියම් සහ ප්‍රෝටීන් වලින් පොහොසත් වන අතර, ඇට සෞඛ්‍යය සඳහා වැදගත් වේ.ගුණදායක පීසා සැකසීම සඳහා යම් කාලයක් සහ උත්සාහයක් අවශ්‍ය වුවද, එය සකස් කිරීම සරල ක්‍රියාවලියකි.
  • විශේෂයෙන් සති අන්ත දිනවල පවුලේ සියලු දෙනා එකතු වී මෙම ආහාරය පිළියෙල කිරීම ලාංකික පවුල් අතර ජනප්‍රිය වී තිබේ. එක් වරක් සාදන ප්‍රමාණය වැඩි කර පසුව භාවිතයට ද තබා ගත හැකිය.සාම්ප්‍රදායික ඉතාලි පීසා වලට වඩා ලාංකික පීසා තරමක් තියුණු රසයකින් යුක්ත වේ.
  • ඔබට මෙම මූලික වට්ටෝරුව තවත් රසවත් කිරීමට, නොයෙක් සෝස් වර්ග, චීස්, මාංශ සහ එළවළු එකතු කරගැනීමේ හැකියාව ඇති නිසා ගුණදායක පීසා ඕනෑම පවුලක ආහාර වේලට ගැලපෙන පරිදි වෙනස් කර ගත හැකිය.
  • ශ්‍රී ලංකාවේ විශේෂයෙන් තරුණ පරපුර අතර මෙම ආහාරය ඉතා ජනප්‍රිය වී ඇත. එසේම, ලංකාවේ හෝටල් සහ රෙස්ටුරන්ට් වල ද ජනප්‍රිය ආහාරයක් ලෙස මෙය ලැයිස්තුගත කර ඇත.
  • බොහෝ කාටූන්වලින් මෙම ආහාරය අතිශය රසවත් කොට හුවා දක්වන නිසා ලංකාවේ දරුවන් අතරද මෙය අතිශය ප්‍රිය ආහාරයක් බවට පත්ව ඇත. මෙම සරල නමුත් රසවත් ආහාරය ඔබේ පවුලේ සියලු දෙනාගේ ප්‍රශංසාවට පාත්‍ර වනු ඇත.

 

ingredients icon අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය

  • *පීසා*
  • තිරිඟු පිටි කෝප්ප 2 ¾
  • සීනි මේස හැදි 1 ක්
  • ඔලිව් තෙල් මේස හැදි 1 ක්
  • ක්ෂණික යීස්ට් තේ හැදි 2 ¼ ක්
  • ලුණු
  • උණු වතුර කෝප්පයක් (40 - 45 ºC)
  • *ටොපින්ග්*
  • පිරිසිදු කල ඉස්සො ග්‍රෑම් 150 ක්, කුඩා කෑලිවලට කැපු තක්කාලි ග්‍රෑම් 100 ක්
  • තක්කාලි ඉස්ම මේස හැදි 3 ක්, තක්කාලි සෝස් මේස හැදි 3 ක්
  • කුඩා කෑලිවලට කැපු ලූනු 1 ක්, සිහින්ව කැපූ මාලුමිරිස් 1 ක්
  • සිහින්ව කැපූ හතු ග්‍රෑම් 25 ක්, මොසරෙල්ලා චීස් ග්‍රෑම් 100 ක්

ingredients icon සාදාගන්නා ආකාරය

1 පියවර

වතුර, සීනි, ක්ෂණික යීස්ට්ඔ සහ ඔලිව් තෙල් එක් කර මිශ්‍ර කර යීස්ට් සාධනය සදහා මිනිත්තු 5 ක් පසෙකින් තබන්න.

2 පියවර

පිටි, ලුණු සහ යීස්ට් සාධනය එකට එකතු කර හොඳින් මිශ්‍ර කරන්න.

3 පියවර

පිටි ගුලියක් වන තුරු හොදින් මිශ්‍ර කර එය දෙකකට බෙදන්න.

4 පියවර

ලෑල්ල මතුපිටට පිටි ස්වල්පයක් දමා එක් ගුලියක්/බෝලයක් හැකි තරම් සිහින් වන සේ සමතලා කරන්න.

5 පියවර

ඒය තෙල් හෝ බටර් ආලේප කර ඇති බෙකින්ග් තැටියකට දමන්න.

6 පියවර

තක්කාලි ඉස්ම ඉන්පසු තක්කාලි සෝස් රොටිය මත ආලේප කරන්න.

7 පියවර

ළූණු ඩ්‍රිස්ල් කරන්න (ඉසින්න).

8 පියවර

මාලුමිරිස්, හතු, ඉස්සො සහ තක්කාලි රොටිය මත ඒකාකාරව අතුරා චීස් ඉසින්න.

9 පියවර

විනාඩි 10 ත් 12 ත් අතර, සෙන්ටිග්‍රේඩ් අංශක 250 ක උෂ්නතවයක බේක් කරන්න.

අවසන්

ingredients iconපෝෂණ තොරතුරු

ශක්තිය (Kcal) 408

පිෂ්ඨය (g) 40

මේදය (g) 25

පිෂ්ඨය 94

Nestlé Family Club වෙත සියලුම හිමිකම් ඇවිරිණි