ලැම්බ් එක රැයක් මැරිනේට් කරන්න - මුදවපු කිරි 3/4, ජින්ජර් ගාලික් පේස්ට්, මිරිස් කුඩු, ගරම් මසාලා, කහ, ලෙමන් යුෂ; පිසීමට අවම වශයෙන් පැයකට පෙර ඉවතට ගන්න
පිසීමට පෙර හාල් සෝදා වතුරේ පොඟවන්න
ලොකු භාජනයක් ගෙන මද ගින්නේ තෙල් රත් කරන්න
ළූනු සහ අමු මිරිස් එකතු කර ළූනු දුඹුරු පාට සහ කැරමල් වන තෙක් පිසින්න
බේ ලීව්ස්, ස්ටාර් අනීස්, සාදික්කා, එනසාල්, සූදුරු, කුරුඳු, තක්කාලි, මැගී චිකන් රසැති සීසනිං කියුබ් එකතු කර හොඳින් කලවම් කරන්න
මැරිනේට් කරගත් මට්න්, කොත්තමල්ලි සහ මින්චි කොළ ටිකක් එකතු කර හොඳින් මිශ්ර කරන්න
මට්න් සමග මැරිනේට් සහ ළූනු මිශ්ර වීමට හොඳින් කලවම් කරන්න; අවශ්ය නම් රස අනුව කුළුබඩු එකතු කරන්න
මස් සහ කටු වෙන් වනතුරු මිනිත්තු 20-30ක් ප්රෙශර් කුක් හෝ පැයක් මද ගින්නේ පිසගන්න
මස් පිසුණු පසු, මුදවපු කිරි, තවත් කොත්තමල්ලි සහ මින්චි කොළ එකතු කරන්න; කලවම් කරන්න
අවශ්ය නම් රස අනුව කුළුබඩු එකතු කරන්න
මස් පිසින අතරතුර, බත් සකස් කරන්න
ගැඹුරු භාජනයකට පොඟවා ගත් සහල් (වතුර ඉවත් කරගත් පසු), බේ ලීව්ස්, සූදුරු, කරාබු නැටි, සාදික්කා, කුරුඳු, එනසාල්, මැගී චිකන් රසැති සීසනිං කියුබ් 1 සහ ලුණු (රස අනුව) එකතු කරන්න
බත් බාගෙට පිසින්න (බත් ඇට මැද අමු විය යුතුය)
වතුර සම්පූර්ණයෙන්ම ඉවත් කර පසෙකින් තබන්න
අවන් එකේ භාවිතා කළ හැකි බඳුනක් හෝ මැටි බඳුනක් භාවිතා කරන්න
කරි එක සහ බත් ලේයර් වශයෙන් එකතු කරන්න
මුලින්ම බත් ලේයරයක්, පසුව කරපිංචා, කොත්තමල්ලි, මින්චි, අමු මිරිස් සහ බැදපු ළූනු (සැර අඩුවෙන් අවශ්ය නම්, අමු මිරිස් එකතු නොකරන්න)
බත් සහ මට්න් අවසන් වනතුරු එකම ආකාරයට ලේයර් ලෙස එකතු කරන්න; අවසාන ලේයරය බත් විය යුතුය
ගිතෙල්, සැෆ්රන් කිරි සහ රෝස් වෝටර් මේස හැඳි 2ක් අවසාන බත් ලේයර් එකට වත් කරන්න
අන්තිමට බැදපු ළූනු, කපා ගත් මින්චි, කොත්තමල්ලි, අමු මිරිස් ඉසගන්න
ස්ටීම් එක රඳවා ගැනීම සඳහා බඳුනේ දාර සීල් කිරීමට ඇලුමිනියම් ෆොයිල් හෝ නාන්/රොටි ඩෝ එකකින් තදින් ආවරණය කරන්න
මිනිත්තු 20ක් 180 °C ට ප්රී හීට් කළ අවන් එකේ බේක් කරන්න
අවන් එකෙන් ඉවත් කර තවත් විනාඩි 15ක් ආවරණය සමගම තබන්න
ෆොයිල් එක ඉවත් කර මස් සහ බත් මිශ්ර කිරීමට චොප්ස්ටික් හෝ ගෑරුප්පුවකින් බුරියානි එක කලවම් කරන්න
පිපිඤ්ඤා රයිතා සමග උණුවෙන්ම පිළිගන්වන්න
සුදුළූනු බික් 10 ක් සහ ඉඟුරු කැබලි 2ක් ලුණු සමග බ්ලෙන්ඩ් කර මෘදු පේස්ට් එකක් සාදා
අමතර රසයක් ලබා ගැනීම සඳහා බුරියානි මසාලා මිශ්රණයක් ද එකතු කළ හැකිය
ළූනු, මින්චි, කොත්තමල්ලි, පිපිඤ්ඤා අඩංගු සෝල්ටි අන්ස්වීටන්ඩ් යෝගට්/ මුදවපු කිරිවලින් සැකසූ සැලඩ් එකක්
උණුසුම් කිරිවල සැෆ්රන් පොඟවා. ආදේශකයක් ලෙස උණුසුම් කිරිවල ස්වීට් පැප්රිකා ස්වල්පයක් සමග කහ ස්වල්පයක් මිශ්ර කරන්න.
කැලරි 465Kcal
කාබෝහයිඩ්රේට 47g
ප්රෝටීන් 38g
මේදය 14g
සංතෘප්ත මේදය 3g
සෝඩියම් 1422mg
තන්තු 7g
කැල්සියම් 169mg
යකඩ 6mg
Nestlé Family Club වෙත සියලුම හිමිකම් ඇවිරිණි