ඉස්සන් හා එළවළු චොප්සි රසවත් චීන ආහාරයකි. මෙම ආහාරය එළවළු සහ ප්රෝටීන් බහුලව ඇති ඉස්සන් වලින් සමන්විත වෙන අතර එය ඉතාමත් පෝෂණීය හා රසවත් ආහාරයකි. මෙම ආහාරය බත් හෝ නූඩ්ලස් සමඟ ගැනීම වඩාත් රසවත් වනවා. මෙම වට්ටෝරුව මුලින්ම චීනයේ බිහිවූවක් වුණත් එහි ප්රචාරය සිදු කරනු ලැබුවේ ඇමරිකානු සංක්රමණිකයන් බව කියවේ. චොප්සි යන වචනයේ අර්ථය "විවිධ කැබලි" යන්නයි. එළවළු කැබලි හෝ මස්, මාළු කැබලි එකතු කර මෙය හදනු ලබයි. මෙහිදී ඉස්සෝ කැබලි හා එළවළු කැබලි එකතු කර මෙම වට්ටෝරුව සකස් කරගනු ලබයි. මෙම ආහාරය ෆ්රයිඩ් රයිස් හෝ කහබත්, නූඩ්ල්ස් සමඟ ආහාරයට ගත හැකිය. ශ්රී ලංකාවේ විශේෂ උත්සව සඳහා මෙම වට්ටෝරුව සුලබව සාදනු ලබයි.
පෝෂණ තොරතුරු