- කොළ කැඳ යනු ශ්රී ලංකාවේ අතීතයේ පටන් පැවත එන ආහාරයකි. මෙය පෝෂණයෙන් අනූන සෞඛ්ය සම්පන්න ආහාරයක් ලෙස සැලකෙනවා. එය විශේෂයෙන් ළදරුවන්, වැඩිහිටියන් සහ රෝගීන් සඳහා නිර්දේශ කරන්නේ එය පහසුවෙන් ජීර්ණය වන අතර පෝෂක පදාර්ථ වලින් පිරී ඇති නිසාවෙනි.
- ගොටුකොළ, කරපිංචා වැනි කොළ වර්ග සහල් සහ පොල් කිරි එක් කර සාදන මෙම ආහාරය ශරීරයට අවශ්ය විටමින්, ඛනිජ ලවණ, සහ ඇන්ටිඔක්සිඩන්ට සපයයි.
- කොළ කැඳ සාමාන්යයෙන් උදෑසන ආහාරය ලෙස ගන්නා අතර ශරීරයට ශක්තිය ලබා දීමට සහ ප්රතිශක්තිකරණ පද්ධතිය ශක්තිමත් කිරීමට උපකාරී වේ. ඔබේ දිනය ආරම්භ කිරීමට හොඳම ආහාරයක් වන මෙම රසවත් කොළ කැඳ සාදන ආකාරය බලමු.
- කොළ කැඳ සාමාන්යයෙන් උදේ ආහාරය සඳහා ගනී. එය දිනය ආරම්භ කිරීමට හොඳම ආහාරයක් ලෙස සලකයි. කොළ කැඳ හකුරු කෑල්ලක් සමඟ බීමට ගැනීම සම්ප්රදායයි.
- කොළ කැඳ සඳහා විවිධ කොළ වර්ග භාවිතා කරනු ලබයි. මෙහි දක්වා ඇත්තේ කරපිංචා හා ගොටුකොළ යොදාගෙන සකස් කර ගනු ලබන වට්ටෝරුවකි. ගොටුකොළ ශ්රී ලංකාවේ බහුලව වැවෙන කොළ වර්ගයක් වන අතර එය විටමින් A, C, සහ ඛනිජ ලවණ වලින් පොහොසත් වේ.
- ගොටුකොළ මමතකය වැඩි දියුණු කිරීමට සහ ආතතිය අඩු කිරීමට උපකාරී වේ. කරපිංචා ශ්රී ලංකාවේ බහුලව භාවිතා කරන කුළුබඩු වර්ගයක් වන අතර එය විටමින් A, B, C, සහ ඛනිජ ලවණ වලින් පොහොසත් වේ.
- කරපිංචා ප්රතිශක්තිකරණ පද්ධතිය ශක්තිමත් කිරීමට, දියවැඩියාව පාලනය කිරීමට උපකාරී වේ.කොළ කැඳ සඳහා පොල් කිරි භාවිතා කරනු ලබයි. පොල් කිරි, කොළ කැඳ එකට උකු ගතියක් සහ රසයක් ලබා දෙයි. පොල් කිරි හොඳ මේද වලින් පොහොසත් වන අතර එය ශරීරයට ශක්තිය ලබා දීමට උපකාරී වේ.
- කොළ කැඳ සාදන විට පොල් කිරි එකතු කිරීමේදී එය අවසානයේදී එකතු කිරීම වැදගත්ය. පොල් කිරි දිගු කාලයක් රත් කිරීමෙන් කැටි ගැසීමට ඉඩ ඇත. පොල් කිරි එකතු කළ පසු කොළ කැඳ මද ගින්නේ පිසීම ප්රමාණවත්.
- කොළ කැඳ රසවත් වගේම ගුණයෙන් සපිරුණු උදෑසන ආහාරයක් නිසා එය කෑමට එකතු කරගැනීමෙන් ඔබේ ජීවිතයට හොඳ ප්රතිලාභ රැසක් ලැබේ.
- මේ වට්ටෝරුව සකස් කරගෙන ඔබේ ආහාරවේලටත් කොළ කැඳ එක් කරගන්න.
පෝෂණ තොරතුරු