Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

බනානා පෑන්කේක්

  • ප්‍රමාණවත් : 4
  • පෑන්කේක් කියන්නේ ලෝකයේ පැරණිතම ආහාර වර්ගයක්. මේවාට වසර 30,000කට වඩා පැරණි ඉතිහාසයක් තියෙනවා.
  • පුරාවිද්‍යාත්මක සාක්ෂි වලට අනුව, යුරෝපයේ යුගයේ මිනිසුන් ගල් යුගයේදී පවා පෑන්කේක් වැනි ආහාර සාදා තිබෙනවා.
  • ඔවුන් ධාන්‍ය පිටි සහ ජලය මිශ්‍ර කර රත් කළ ගලක් මත අතුරා පිස ගෙන තිබෙනවා.බනානා පෑන්කේක් ඇමරිකාවේ සහ කැරිබියානු දූපත් වල ජනප්‍රිය වූ පෑන්කේක් වර්ගයක්.
  • පෑන්කේක් සඳහා කෙසෙල් භාවිතා කිරීම 1930 ගණන්වල ආරම්භ වූ බව සැලකේ. මහා ආර්ථික අවපාතය සමයේදී මිල අධික පලතුරු වෙනුවට කෙසෙල් භාවිතා කරන ලදී.
  • මේ වන විට බනානා පෑන්කේක් ශ්‍රී ලංකාවේ ජනප්‍රිය උදෑසන ආහාරයක් බවට පත්ව තිබෙනවා.

ingredients icon අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය

  • ලොකු බිත්තර 4 ක්
  • පාන්පිටි කෝප්ප 2 ක්
  • මධ්‍යම ප්‍රමාණයේ කෙසෙල් ගෙඩි දෙකක්
  • පැණි මේස හැන්දක්
  • කුරුඳු කුඩු මේස හැන්දක්
  • බටර් මේස හැන්දක්
  • කපන ලද ස්ට්‍රෝබෙරි කෝප්ප ¾ ක්
  • සරසා ගැනීමට මිල්ක්මේඩ්

ingredients icon සාදාගන්නා ආකාරය

1 පියවර

අවන් එක අංශක 175 කට රත්වෙන්න තබන්න. පාන්පිටි සහ බිත්තර මිශ්‍ර කරන්න.

2 පියවර

කෙසෙල්, කුරුඳු කුඩු හොඳින් මිශ්‍ර කරන්න. පෑන් එක රත් වූ පසු එයට බටර් එක් කරගන්න.

3 පියවර

පෑන්කේක් මිශ්‍රණයෙන් අවශ්‍ය පමණට දමා දෙපැත්තම පිසගන්න. උඩින්ම නැවුම් ස්ට්‍රෝබෙරි අතුරන්න.

4 පියවර

පැණි ස්වල්පයක් දමන්න. ඊට උඩින් මිල්ක් මේඩ් දමා සරසා ගන්න.

අවසන්

ingredients iconපෝෂණ තොරතුරු

දැනගෙන සිටීම වැදගත්:-

බනානා පෑන්කේක් සාදන විට, ඉදුණු කෙසෙල් තෝරා ගන්න. ඒවායේ මිහිරි රසය සාපේක්ෂව වැඩියි. එමෙන්ම ඒවා වඩා පහසුවෙන් මිශ්‍ර කළ හැකිය. කෙසෙල් තෝරා ගැනීමේදී, ඒවායේ මෘදු බව සහ කහ පැහැය පරීක්ෂා කිරීමෙන් හොඳින් ඉදුණු කෙසෙල් හඳුනා ගත හැකිය. පෑන්කේක් මිශ්‍රණය සකස් කිරීමේදී, එය පමණට වඩා මිශ්‍ර කිරීමෙන් වළකින්න. එය පෑන්කේක් වල තද ගතිය වැඩි වීමට හේතු වෙනවා. පෑන්කේක් පිසීමේදී, මධ්‍යම මට්ටමේ තාපයක් භාවිතා කරන්න. පමණට වඩා වැඩි තාපයක් භාවිතා කිරීමෙන් පෑන්කේක් වල පිටත පිළිස්සී ඇතුළත අමුවෙන් ඉතිරි වෙන්න පුළුවන්. පෑන්කේක් එකේ එක් පැත්තක් විනාඩි 2-3 ක් පමණ පිස ගැනීම ප්‍රමාණවත් වේ. පෑන්කේක් මතුපිට බුබුළු මෙන් දිස් වන විට, එය අනෙක් පස පෙරලා ගන්න.

කැලරි 476

ප්‍රෝටීන් (g) 15

මේදය (g) 11

කාබෝහයිඩ්‍රේට් (g) 81

විටමින් C (mg) 24

ප්‍රධාන අමුද්‍රව්‍යවල සෞඛ්‍ය ප්‍රතිලාභ

  • කෙසෙල් පොටෑසියම්, මැග්නීසියම්, විටමින් C සහ B6 වලින් පොහොසත්ය. ඒවා තන්තු වලින් ද පොහොසත් වන අතර, ආහාර ජීර්ණයට උපකාරී වේ.
  • කෙසෙල් වල ඇති පොටෑසියම් රුධිර පීඩනය පාලනය කිරීමට උපකාරී වන අතර,හදවතේ සෞඛ්‍යය වැඩිදියුණු කිරීමටද උපකාරී වෙනවා.
  • කෙසෙල් වල ඇති විටමින් B6 මොළයේ ක්‍රියාකාරිත්වය වැඩිදියුණු කිරීමට සහ මානසික සෞඛ්‍යය වැඩිදියුණු කිරීමට උපකාරී වෙනවා.
  • කෙසෙල් වල ඇති ප්‍රිබයොටික් ආහාර ජීර්ණ පද්ධතියේ සෞඛ්‍යය වැඩිදියුණු කිරීමට උපකාරී වෙනවා. බිත්තර ප්‍රෝටීන්, විටමින් D, B2, B12, සහ ඛනිජ ලවණ වලින් පොහොසත් වන අතර මොළයේ ක්‍රියාකාරිත්වය සඳහා වැදගත් වේ.
  • බිත්තර වල ඇති ප්‍රෝටීන් සහ ප්‍රතිඔක්සිකාරක ඇස් වල සෞඛ්‍යය වැඩිදියුණු කිරීමට උපකාරී වේ. බිත්තර කහ මදයේ විටමින් A, බීටා කැරොටීන්, සහ සිරුරට හිතකර මේද අඩංගු වෙනවා.
  • ස්ට්‍රෝබෙරි විටමින් C, මැංගනීස් සහ ෆෝලේට් වලින් පොහොසත්ය. ඒවා ප්‍රතිඔක්සිකාරක වලින් පිරී ඇති අතර, ප්‍රතිශක්තිකරණ පද්ධතිය ශක්තිමත් කිරීමට සහ උපකාරී වේ. ස්ට්‍රෝබෙරි වල ඇති ප්‍රතිඔක්සිකාරක පිළිකා වැළැක්වීමට උපකාරී වෙනවා.
  • ස්ට්‍රෝබෙරි වල ඇති තන්තු ආහාර ජීර්ණයට උපකාරී වන අතර, මලබද්ධය වළක්වාලනවා. ස්ට්‍රෝබෙරි වල ඇති විටමින් C කොලජන් නිෂ්පාදනයට උපකාරී වන අතර, සමේ සෞඛ්‍යය වැඩිදියුණු කිරීමට උපකාරී වෙනවා.
  • කුරුඳු ප්‍රතිඔක්සිකාරක ගුණයෙන් යුක්තය. එය රුධිර සීනි මට්ටම් පාලනය කිරීමට උපකාරී වෙනවා. කුරුඳු ආහාර ජීර්ණයටද උපකාරී වන අතර, මේවායේ අඩංගු වන ප්‍රතිබැක්ටීරියා ගුණයෙන් යුක්ත සිනමල්ඩිහයිඩ් නම් සංයෝගය ආසාදන වැළැක්වීමට උපකාරී වෙනවා.

Nestlé Family Club වෙත සියලුම හිමිකම් ඇවිරිණි