ප්රධාන අමුද්රව්යවල සෞඛ්ය ප්රතිලාභ
- කෙසෙල් පොටෑසියම්, මැග්නීසියම්, විටමින් C සහ B6 වලින් පොහොසත්ය. ඒවා තන්තු වලින් ද පොහොසත් වන අතර, ආහාර ජීර්ණයට උපකාරී වේ.
- කෙසෙල් වල ඇති පොටෑසියම් රුධිර පීඩනය පාලනය කිරීමට උපකාරී වන අතර,හදවතේ සෞඛ්යය වැඩිදියුණු කිරීමටද උපකාරී වෙනවා.
- කෙසෙල් වල ඇති විටමින් B6 මොළයේ ක්රියාකාරිත්වය වැඩිදියුණු කිරීමට සහ මානසික සෞඛ්යය වැඩිදියුණු කිරීමට උපකාරී වෙනවා.
- කෙසෙල් වල ඇති ප්රිබයොටික් ආහාර ජීර්ණ පද්ධතියේ සෞඛ්යය වැඩිදියුණු කිරීමට උපකාරී වෙනවා. බිත්තර ප්රෝටීන්, විටමින් D, B2, B12, සහ ඛනිජ ලවණ වලින් පොහොසත් වන අතර මොළයේ ක්රියාකාරිත්වය සඳහා වැදගත් වේ.
- බිත්තර වල ඇති ප්රෝටීන් සහ ප්රතිඔක්සිකාරක ඇස් වල සෞඛ්යය වැඩිදියුණු කිරීමට උපකාරී වේ. බිත්තර කහ මදයේ විටමින් A, බීටා කැරොටීන්, සහ සිරුරට හිතකර මේද අඩංගු වෙනවා.
- ස්ට්රෝබෙරි විටමින් C, මැංගනීස් සහ ෆෝලේට් වලින් පොහොසත්ය. ඒවා ප්රතිඔක්සිකාරක වලින් පිරී ඇති අතර, ප්රතිශක්තිකරණ පද්ධතිය ශක්තිමත් කිරීමට සහ උපකාරී වේ. ස්ට්රෝබෙරි වල ඇති ප්රතිඔක්සිකාරක පිළිකා වැළැක්වීමට උපකාරී වෙනවා.
- ස්ට්රෝබෙරි වල ඇති තන්තු ආහාර ජීර්ණයට උපකාරී වන අතර, මලබද්ධය වළක්වාලනවා. ස්ට්රෝබෙරි වල ඇති විටමින් C කොලජන් නිෂ්පාදනයට උපකාරී වන අතර, සමේ සෞඛ්යය වැඩිදියුණු කිරීමට උපකාරී වෙනවා.
- කුරුඳු ප්රතිඔක්සිකාරක ගුණයෙන් යුක්තය. එය රුධිර සීනි මට්ටම් පාලනය කිරීමට උපකාරී වෙනවා. කුරුඳු ආහාර ජීර්ණයටද උපකාරී වන අතර, මේවායේ අඩංගු වන ප්රතිබැක්ටීරියා ගුණයෙන් යුක්ත සිනමල්ඩිහයිඩ් නම් සංයෝගය ආසාදන වැළැක්වීමට උපකාරී වෙනවා.