සාදාගන්නා ආකාරය
1 පියවර
පෑන් එකට ඔලිව් තෙල් දමා රත් කර ගන්න. මිනිත්තු 5කට පසු ඊට ලූනු එකතු කරන්න. බිම්මල් එකතු කර විනාඩි 10ක් පිස ගන්න. ඉන් පසු සුදුලූනු එකතු කර ගන්න. සියල්ල අවශ්ය පරිදි හැඳි ගාගන්න. ඉන් පිරුණු හැන්දක ප්රමාණයේ කොටසක් ඉවත් කර පසෙකින් තබන්න.ඔලිව් තෙල් වල සෞඛ්යයට හිතකර මේද අඩංගු වෙනවා. පෑන් එක අඩු රස්නයෙන් තබා ගැනීමෙන් ලූනු කරවී යාම වලක්වා ගන්න පුළුවන්. ලූනු රන්වන් පැහැ වන තුරු බැදීම වැදගත් වන්නේ එමගින් මිහිරි රසයක් ලැබෙන නිසාය. බිම්මල් එකතු කිරීමට පෙර, ඒවා හොඳින් සෝදා, සිහින් කැබලි වලට කපා ගැනීම වැදගත්ය. බිම්මල් පිසීමේදී ඒවා මෘදු වන තුරු පිසීම අවශ්ය වේ. නමුත් අධික ලෙස පිසීමෙන් පෝෂක ද්රව්ය නැති විය හැකිය.
2 පියවර
මැගී එකතුව පෑන් එකේ ඇති සාදා ගත් මිශ්රණයට එක් කර රත් වෙන්නට හරින්න. හොඳින් පැසුණු පසු මෘදු වන තුරු බ්ලෙන්ඩරයකට දමා කුඩු කර ගන්න. නැවත එය පෑන් එකට දමා ඊට කිරි එකතු කරන්න. ප්රමාණවත් පරිදි ලුණුද එක් කර උණු කරන්න. එය උකු ගතියෙන් තබා ගනිමින් උණුකර ඉවතට ගන්න.මැගී එකතුව එක් කිරීමෙන් සුප් එකට අමතර රසයක් ලැබේ. බ්ලෙන්ඩරයේ දමා කුඩු කිරීමේදී, මිශ්රණය නිසි ලෙස කුඩු වන බව සහතික කර ගන්න. මෙය සුප් එකේ ක්රීමී ගතියට උපකාරී වෙනවා. කිරි එකතු කිරීමෙන් සුප් එකට ක්රීමී බවක් හා පෝෂණීය බවක් ලැබෙනවා. කිරි එකතු කිරීමේදී, සුප් එක තිබිය යුත්තේ අඩු ගින්දරේයි. නැති නම් කිරි කර වෙන්න පුළුවන්.
3 පියවර
පිළිගැන්වීමට පෙර කලින් පසෙකින් තබා ගත් බිමිමල් මිශ්රණය හා අසමෝදගම් ඊට එක් කරන්න. ඊට උඩින් ඔලිව් තෙල් ඉසින්න.අසමෝදගම් කොළ එකතු කිරීමෙන් සුප් එකට අමුතුම සුවඳක් හා රසයක් ලැබෙනවා.අසමෝදගම් කොළ වල ප්රතිඔක්සිකාරක අඩංගු වන අතර, ඒවා ආමාශ හා ආන්ත්රික සෞඛ්යය වැඩිදියුණු කරනවා. ඔලිව් තෙල් ඉසීමෙන් සුප් එකට අමතර රසයක් හා සුවඳක් ලැබෙනවා.