Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

සුදුළුනු පාන්

  • සුදුළුෑනු පාන් යනු ශ්‍රී ලංකාවේ නූතන ආහාර සංස්කෘතියට එකතු වී ඇති ජනප්‍රිය ආහාරයකි. මෙය මුලින්ම යුරෝපීය සම්භවයක් ඇති ආහාරයක් වුවද, ලාංකික රසයට ගැලපෙන පරිදි අපගේ රටේ ජනප්‍රිය වී ඇත.
  • විශේෂයෙන් නාගරික ප්‍රදේශවල හෝටල් හා කැෆේ වල මෙම ආහාරය උදෑසන ආහාරයක් ලෙස හෝ සවස් කාලයේ තේ සමඟ ගැනීමට ජනප්‍රිය වී තිබේ.සුදුළුෑනු පාන් සැකසීම ඉතා පහසු වන අතර, මිනිත්තු 15-20 ක් වැනි කෙටි කාලයක් තුළ සකස් කළ හැකිය.
  • මෙය කාර්යබහුල දිනවල ඉක්මනින් සකස් කළ හැකි රසවත් ආහාරයකි. විශේෂයෙන් පාසල් යන දරුවන් සිටින පවුල්වල උදෑසන ආහාරයක් ලෙස හෝ සවස් කාලයේ සැහැල්ලු ආහාරයක් ලෙස මෙය ජනප්‍රිය වී ඇත.
  • පෝෂණමය වශයෙන් ගත් කල, සුදුළුෑනු වල ඇති ඇලිසින් නම් සංයෝගය ප්‍රතිඔක්සිකාරක ගුණයෙන් යුක්ත වන අතර, එය ප්‍රතිශක්තිකරණ පද්ධතිය ශක්තිමත් කිරීමට උපකාරී වේ. එසේම, රුධිර පීඩනය අඩු කිරීමට සහ හෘද රෝග අවදානම අඩු කිරීමට ද සුදුළුෑනු උපකාරී වේ.
  • චීස් වලින් ලැබෙන කැල්සියම් සහ ප්‍රෝටීන් ද ශරීරයට අවශ්‍ය පෝෂක සපයයි.මෙම ආහාරය තවත් රසවත් කිරීමට, ඔබට මිරිස් කුඩු, කරපිංචා හෝ කොත්තමල්ලි කොළ එකතු කළ හැකිය. එසේම, සුදුළුෑනු පාන් සමඟ සූප් වර්ගයක් හෝ සලාද එකතු කිරීමෙන් සම්පූර්ණ ආහාර වේලක් ලෙස පරිභෝජනය කළ හැකිය. විශේෂයෙන් සීතල කාලගුණයක දී මෙම උණුසුම් සුදුළුෑනු පාන් ඉතා රසවත් වේ.
  • ශ්‍රී ලංකාවේ විශේෂයෙන් නත්තල් සහ අලුත් අවුරුදු වැනි උත්සව සමයේදී මෙවැනි විශේෂ පාන් වර්ග සැකසීම ක්‍රමයෙන් ජනප්‍රිය වෙමින් පවතී. පවුලේ සාමාජිකයින් සහ මිතුරන් එකතු වන අවස්ථාවලදී මෙම සරල නමුත් රසවත් ආහාරය පිළිගැන්වීම මගින් සියලු දෙනාගේ ප්‍රශංසාවට පාත්‍ර වනු ඇත.සුදුළුෑනු පාන් සඳහා විවිධ වෙනස්කම් කිරීමෙන් එහි රසය තවත් වැඩි දියුණු කළ හැකිය.
  • උදාහරණයක් ලෙස, සුදුළුෑනු වෙනුවට රතුළුෑනු භාවිතා කිරීම, චීස් වර්ග මිශ්‍ර කිරීම (මොසරෙලා, චෙඩර්, හෝ ෆේටා), හෝ ටොමැටෝ, ඔලිව්, හෝ පැස්ටරාමි වැනි අමතර ද්‍රව්‍ය එකතු කිරීම සිදු කළ හැකිය. මෙම වෙනස්කම් මගින් එකම මූලික වට්ටෝරුවෙන් විවිධ රසයන් ලබා ගත හැකිය.
  • ශ්‍රී ලංකාවේ සංචාරක කර්මාන්තයේ වර්ධනයත් සමඟ, මෙවැනි බටහිර ආභාෂිත ආහාර අපගේ සංස්කෘතික ආහාර රටාවට එකතු වී ඇත. විශේෂයෙන් සංචාරක ප්‍රදේශවල ඇති අවන්හල් සහ හෝටල්වල මෙම ආහාර වර්ග දැකිය හැකිය. එහෙත් කාලයත් සමඟ, ලාංකිකයන් මෙම ආහාර තම නිවෙස්වලද සකස් කිරීමට පුරුදු වී ඇත.
  • සුදුළුෑනු පාන් සමඟ පරිභෝජනය කිරීමට සුදුසු පානයන් ලෙස උණුසුම් තේ, කෝපි, හෝ අඹ, අන්නාසි වැනි පලතුරු යුෂ සැලකිය හැකිය. විශේෂයෙන් උදෑසන ආහාරයක් ලෙස මෙය පරිභෝජනය කිරීමෙන් දිවා කාලය පුරා අවශ්‍ය ශක්තිය ලබා ගත හැකිය.
  • සෞඛ්‍ය දෘෂ්ටිකෝණයෙන් බැලූ විට, සුදුළුෑනු පාන් සාමාන්‍ය පරිභෝජනයට සුදුසු වුවද, දියවැඩියාව හෝ අධික බර වැනි සෞඛ්‍ය තත්ත්වයන් ඇති පුද්ගලයින් සඳහා සීමිත ප්‍රමාණයකින් පරිභෝජනය කිරීම වඩාත් සුදුසුය.
  • එසේම, හෝල්ග්‍රේන් පාන් භාවිතා කිරීමෙන් සහ අඩු මේද චීස් තෝරා ගැනීමෙන් මෙම ආහාරය වඩාත් සෞඛ්‍ය සම්පන්න කළ හැකිය.

ingredients icon අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය

  • පෙති පාන්
  • සිහින්ව ගාන ලද චීස් 50 ට
  • අඹරාගත් සුදු ළූණූ බික් 4 ක්
  • ලුණු
  • මෘදු කළ බටර් 100ට
  • සිහින්ව කපා ගත් පාස්ලි කොළ මේස හැඳි 2 ක්
  • මැගී රසමුසු තේ හැඳි ½ ක්

ingredients icon සාදාගන්නා ආකාරය

1 පියවර

අවන් එක 175˚ ක් ක උෂ්ණත්වයකට රත්වෙන්න තබන්න. බටර් එක් කරන්න. අඹරාගත් සුදු ළූණූ. ලුණු.

2 පියවර

මැගී රසමුසු තේ හැඳි ½.

3 පියවර

එක පැත්තක් රන්වන් පැහැ වනතුරු ටෝස්ට් කරන්න.

4 පියවර

එළියට ගෙන සුදු ළූණූ බටර් එක සමානව ගා ගන්න.

5 පියවර

නැවත අවන් එකට දමා වාටිය දුඹුරු පැහැ වනතුරු ටෝස්ට් කරන්න.

6 පියවර

චීස් අතුරා මෙලෙක් වනතුරු තබන්න.

7 පියවර

පාස්ලිවලින් සරසා පිළිගන්වන්න.

අවසන්

ingredients iconපෝෂණ තොරතුරු

කැලරි (Kcal) 583

ප්රෝටීන් (g) 16

මේදය (g) 28

කාබෝහයිඩ්රේට් (g) 76

Nestlé Family Club වෙත සියලුම හිමිකම් ඇවිරිණි