Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

චොක්ලට් පුඩිං

  • ප්‍රමාණවත් : 8
  • චොක්ලට් කියන්නේ ලෝකය පුරා ප්‍රසිද්ධ බාල මහළු කවුරුත් වයස් භේදයක් නැතිව රසවිඳින දෙයක්. ඉතින් ඒ රසවත් චොක්ලට් යොදාගෙන හදන මේ චොක්ලට් පුඩිං කියන්නේ ලෝකය පුරාම ජනප්‍රිය අතුරුපසක්.
  • මේ සරල ඒ වගේම රසවත් අතුරුපස හදන්න විවිධ ක්‍රම භාවිතා කරනවා. ලංකාවේ උපන්දින පාර්ටිවලට, නෑදෑයෝ ආවම නිතර හදන තවත් රසවත් වට්ටෝරුවක් තමයි මේ.
  • චොක්ලට් පුඩිංවල ඉතිහාසය 17 වන සියවස දක්වා දිවේ. එය මුලින්ම යුරෝපයේ ධනපතියන් අතර පමණක් පවතින සුඛෝපභෝගී අතුරුපසක් ලෙස හඳුන්වා දෙන ලදී.
  • මුල් කාලයේ පුඩිං සෑදීමට චොක්ලට් වෙනුවට කොකෝවා භාවිතා කළ අතර කාලයත් සමඟ චොක්ලට් පුඩිං විවිධ ප්‍රදේශවල  ජනප්‍රිය වී එම ප්‍රදේශවලට අනන්‍ය වූ වට්ටෝරු බිහිවුණා.
  • ශ්‍රී ලංකාවේ චොක්ලට් පුඩිං බ්‍රිතාන්‍ය යටත් විජිත සමයේ සිට පැවත එනවා. එය මේ වනවිට අපගේ ආහාර රටාවේම  කොටසක් බවට පත් වී ඇත.අපි දැන් බලමු මේ රසවත් චොක්ලට් පුඩිං එකක් ගෙදරදීම රසට හදාගන්නේ කියලා.

 

ingredients icon අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය

  • මිල්ක්මේඩ් (390 g) 1 tin
  • මයිලෝ පවුඩර් මේස හැඳි 2
  • නෙස්කැෆේ මේස හැඳි 1
  • ඉරිඟු පිටි කෝප්ප 1/4
  • කිරි කෝප්ප 1/2
  • වැනිලා තේ හැඳි 2
  • කොකෝවා කෝප්ප 1/2
  • සෝල්ටඩ් බටර් මේස හැඳි 2

ingredients icon සාදාගන්නා ආකාරය

පියවර 1

මිල්ක්මේඩ්, කිරි, කොකෝවා, මයිලෝ පවුඩර්, නෙස්කැෆේ සහ ඉරිඟු පිටි ලොකු සාස්පානකට එකතු කරන්න.

පියවර 2

මද තාපයේ තබා සියලුම අමුද්‍රව්‍ය මිශ්‍ර වී උකු වනතුරු කලවම් කරන්න.

පියවර 3

ලිපෙන් ඉවත් කරන්න, සෝල්ටඩ් බටර් සහ වැනිලා එකතු කරන්න, හොඳින් කලවම් කරන්න.

පියවර 4

භාජනවලට වත් කර පුඩිම සෙට් වන තුරු සිසිල් වෙන්නට හරින්න. ශීතකරණයේ තැබූ විට තවත් රසයි.

පියවර 5

ලස්සනට සරසාගෙන පිළිගන්වන්න.

අවසන්

ingredients iconපෝෂණ තොරතුරු

කැලරි 246Kcal

කාබෝහයිඩ්‍රේට 37g

ප්‍රෝටීන් 6g

මේදය 8g

සංතෘප්ත මේදය 5g

තන්තු 1g

සෝඩියම් 39mg

කැල්සියම් 50mg

යකඩ 3mg

චොක්ලට් පුඩිංවලට එයටම ආවේණික රසයක් පවතිනවා. එත් ඒ රස තවත් වැඩි කරගන්න මේ වගේ දේවල් කරලා බලන්න ඔයාටත් පුළුවන්. මේ රසවත් පුඩිං එක ඔයාලට මෙහෙම සරසාගන්න පුළුවන්.

  • ස්ට්‍රෝබෙරි කැබලි එක් කරගන්න
  • අයිසිං ෂුගර් පුඩිම මතුපිටට ඉසින්න
  •  කැරමල් හෝ චොක්ලට් සෝස් එකතු කරගන්න
  •  අයිස්ක්‍රීම් සමඟ පිළිගන්වන්නත් පුළුවන් 

චොක්ලට් පුඩිං බොහෝ අවස්තාවලදී යොදා ගනු ලබන අතුරුපසක් ලෙස සැලකේ. බොහෝ රටවල, විශේෂයෙන් බටහිර රටවල චොක්ලට් පුඩිං උත්සව සහ විශේෂ අවස්ථාවල  සංග්‍රහ කිරීම සඳහා යොදාගනී.

ශ්‍රී ලංකාවේ, චොක්ලට් පුඩිං උපන්දින සාද, නත්තල් සහ අවුරුදු උත්සව වැනි විශේෂ අවස්ථාවන්හි ජනප්‍රිය අතුරුපසකි. එය පවුලේ අය මිතුරන් හමුවෙන අවස්ථා සඳහාද කදිමයි. මෙය අතුරුපසක් ලෙස මෙන්ම ප්‍රධාන ආහාරවෙලට අමතරව අමුත්තන්ට පිළිගැන්වීම සඳහාද යොදා ගනී.

බොහෝ දෙනෙකුගේ ළමා කාලයේ  චොක්ලට් පුඩිං සමඟ සම්බන්ධ රස මතකයන් ඇත. බොහෝ දෙනෙකුට තම මවගේ හෝ ආච්චි සාදාදුන් චොක්ලට් පුඩිං රසය මතකයේ රැඳී ඇත. මෙම මතකයන් නිසා චොක්ලට් පුඩිං අතුරුපසක් පමණක් නොවේ හැඟීම්බර අත්දැකීමකි.

බොහෝ දෙනෙක් තම දරුවන්ට ද එම අත්දැකීම ලබාදීමට කැමති වන අතර, එමඟින් පරම්පරාවෙන් පරම්පරාවට චොක්ලට් පුඩිං වට්ටෝරුව පැමිණීම සිදුවේ. වර්තමානය වන විට චොක්ලට් පුඩිං විවිධ ආකාරයෙන් නවීකරණය වී ඇත.

බොහෝ ශෙෆ්වරුන් සාම්ප්‍රදායික වට්ටෝරුවලට නව අමුද්‍රව්‍ය එකතු කරමින් නව රසයන් නිර්මාණය කරති. චොක්ලට් පුඩිං යනු සරල නමුත් ඉතා රසවත් වූ අතුරුපසකි. එය සෑදීමට ඉතා පහසු වන අතර විවිධ විශේෂ අවස්ථා සඳහා සුදුසු වේ.

මෙම වට්ටෝරුව මේ වන විට ලෝකය පුරා ජනප්‍රියව ඇති අතර එය සංස්කෘතික සීමා මායිම් ඉක්මවා ගොස් ඇත. චොක්ලට් පුඩිං හුදෙක් අතුරුපසක් පමණක් නොව එය සතුට ගෙන එන රසවත් රහසකි. නිවසේදීම මෙම අතුරුපස හදලා එහි ඇති රසවත් බව අත්විදින්න ඔයාලටත් පුළුවන්.

Nestlé Family Club වෙත සියලුම හිමිකම් ඇවිරිණි