- එළවළු සමඟ පොල් රොටී කියන්නේ ශ්රී ලංකාවේ ජනප්රිය ආහාරයක්. අපි එදිනෙදා හදන සාමාන්ය පොල් රොටියට වඩා මෙය තරමක් වෙනස් වනවා.
- සාමාන්ය පොල් රොටියට වඩා එළවළු සමඟ පොල් රොටී පෝෂණ ගුණයෙන් සපිරි වන අතර එළවළු සහ ගාගත් පොල් එකතු කිරීම නිසා වැඩි රසයක්ද අනූන වේ.
- මෙය උදේ ආහාරයට, දිවා ආහාරයට හෝ රාත්රී ආහාරය සඳහා ගත හැකියි. විශේෂයෙන්මෙය උදේ ආහාරයක් ලෙස ජනප්රිය අතර, බොහෝ ශ්රී ලාංකිකයන් පොල් රොටී උදෑසන ආහාරය සඳහා යොදා ගනී .
- පොල් රොටී සාමාන්යයෙන් පොල් සම්බෝල, ලුණු මිරිස්, හෝ පරිප්පු සමඟ ආහාරයට ගනු ලබනවා. එළවළු සමඟ පොල් රොටී යනු සාම්ප්රදායික පොල් රොටියේ නවීන වෙනස්කමකි, එය වඩාත් පෝෂණීය සහ රසවත් වේ.එළවළු සමඟ පොල් රොටී විවිධ ආහාර සමඟ ගැලපේ. පොල් සම්බෝල, ලුණු මිරිස් හෝ පරිප්පු කරියක් සමඟ මෙන්ම මීට අමතරව මාළු කරි, මස් කරි, හෝ බිත්තර කරි සමඟ ද ගැලපේ.
- එළවළු සමඟ පොල් රොටී අමතර දෙයක් නැතිව වුණත් රස විදින්න පුළුවන්. විවිධ එළවළු හා පොල් අඩංගු නිසා ඊටම ආවේණික රැසක් මේ ආහාරයේ අඩංගු වෙනවා.
- පොල් රොටී ශ්රී ලංකාවේ සාම්ප්රදායික ආහාරයක් වන අතර එය සියවස් ගණනාවක් තිස්සේ පැවත එන ආහාරයක් පොල් රොටී මුලින්ම ලංකාවේ වෙරළබඩ ප්රදේශවල ජනප්රිය වූ අතර පසුව දිවයින පුරා ව්යාප්ත විය.
- සාම්ප්රදායිකව සකස් කරන පොල් රොටී සාදන්නේ ගාගත් පොල් සහ පිටි පමණක් භාවිතා කරමින් වුවත් කාලයත් සමඟ විවිධ වෙනස්කම් සිදුකරමින් මේ වට්ටෝරුව සකස් කෙරුණා.
- එළවළු එකතු කිරීම නිසා රොටියේ පෝෂණ ගුණය වැඩි වූ අතර, රසය ද වැඩි දියුණු වුණා. අපි දැන් බලමු මේ රසවත් වට්ටෝරුව හදාගන්නේ කොහොමද කියලා,
පෝෂණ තොරතුරු