Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

චිකන් ක්වූසාඩිලස්

  • ක්වූසාඩිලස් (Quesadillas) කියන්නේ මෙක්සිකානු සම්භවයක් ඇති ආහාරයකි. එයට වසර 500කට වඩා පැරණි ඉතිහාසයක් ඇත.
  • "ක්වූසාඩිලා" යන වචනය ස්පාඤ්ඤ භාෂාවෙන් පැමිණෙන අතර, එහි අර්ථය "චීස් ටෝටිලා" යන්නයි.
  • මුල් කාලයේ ක්වූසාඩිලස් සකසන ක්‍රමය ඉතා සරල වූ අතර ටෝටිලා දෙකක් අතර චීස් පුරවා සකසන ලදී.කාලයත් සමඟ, ක්වූසාඩිලස් ලෝකය පුරා ව්‍යාප්ත විය.
  • වර්තමානයේ, එය විවිධ පිරවුම් සහිතව සාදනු ලැබේ, චිකන්, බීෆ්, සීෆුඩ්, බීන්ස් සහ විවිධ එළවළු මේ සඳහා භාවිතා කරනවා.
  • චිකන් ක්වූසාඩිලස් ටෙක්ස්-මෙක්ස් (Tex-Mex) ආහාර සංස්කෘතියේ කොටසක් ලෙස සැලකේ.

 

ingredients icon අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය

  • චිකන් බ්‍රෙස්ට් 2 (කටු රහිත)
  • මිශ්‍ර බෙල් පෙපර් ග්‍රෑම් 100 ( තීරු කපාගත්)
  • අච්චාරු මිරිස් ග්‍රෑම් 20
  • ස්කොච් බොනට් ( නයි මිරිස්) 1
  • මොසරැල්ලා චීස් ග්‍රෑම් 100
  • දෙහි ගෙඩි 1 ( පෙති කපාගත්)
  • තෙල් මිලි ලීටර් 25
  • ලුණු, මැගී රස මුසු පැකට් 1
  • කොත්තමල්ලි කොළ මිටක්
  • ලූනු (ලියාගත්)
  • ෆ්ලැට් බ්‍රෙඩ් 4
  • සුදු ළුෑණු බික් 2 ( සිහින්ව ලියාගත්)

ingredients icon සාදාගන්නා ආකාරය

1 පියවර

පෑන් එකකට තෙල් දමා රත් කරගන්න. ඊට චිකන් එක් කර තරමක් දුඹුරු පැහැවන තුරු බැද ගන්න.

2 පියවර

ඊට මැගී රස මුසු දමා හොඳින් මිශ්‍ර කර ගන්න.

3 පියවර

ඊන් පසු ලූනු, නයි මිරිස්, සුදු ලූනු, බෙල් පෙපර් එක් කර හොඳින් මිශ්‍ර කර ගන්න.

4 පියවර

ලුණු ද එක් කර හොඳින් මිශ්‍ර කර ගන්න. ලිපෙන් බාන්න.

5 පියවර

පැතලි පෑන් එකක් ගෙන මඳ ගින්නේ තබා, ෆ්ලැට් බ්‍රෙඩ් එකක් ඊට දමන්න.

6 පියවර

චිකන් මිශ්‍රණයේ කොටසක් ගෙන ඒ මත එක් පැත්තකට වන්නට තබන්න. ඊට ඉහළින් මොසරැල්ලා චීස් ඉසින්න.

7 පියවර

අච්චාරු, මිරිස්, කොත්තමල්ලි කොළ, දෙහි යුෂ ඒ මත යොදා ෆ්ලැට් බ්‍රෙඩ් එක වසා ගෙන මඳ ගින්නේ ටෝස්ට් කර ගන්න. ලිපෙන් බා පිළිගන්වන්න.

අවසන්

දැනගෙන සිටීම වැදගත්:-

චිකන් ක්වූසාඩිලස් සාදන විට, චිකන් බ්‍රෙස්ට් කුඩා කැබලි වලට කැපීම වැදගත්ය. මෙය ඒවා ඉක්මනින් පිස ගැනීමට උපකාරී වෙනවා. චිකන් කැබලි සෙන්ටිමීටර් 1-2 පමණ ප්‍රමාණයෙන් කැපීම සුදුසුය. චිකන් පිසීමේදී, චිකන් තරමක් දුඹුරු පැහැයට හැරෙන තුරු පිසීම ප්‍රමාණවත් වේ. ෆ්ලැට් බ්‍රෙඩ් තෝරා ගැනීමේදී, ඝනකම මධ්‍යම ප්‍රමාණයේ ඒවා තෝරා ගැනීම සුදුසුය. ඉතා තුනී ඒවා ඉක්මනින් පිලිස්සෙන අතර, ඝන බැවින් වැඩි ඒවා හොඳින් පිසීමට අපහසු වේ. ක්වූසාඩිලස් ටෝස්ට් කිරීමේදී, මධ්‍යම ප්‍රමාණයේ තාපයක් භාවිතා කිරීම වැදගත්ය. ඉහළ තාපයක් භාවිතා කිරීමෙන් ෆ්ලැට් බ්‍රෙඩ් පිලිස්සී යාමේ අවදානමක් මතු වේ. ක්වූසාඩිලස් වල එක් පැත්තක් විනාඩි 2-3 ක් පමණ ටෝස්ට් කිරීම ප්‍රමාණවත් වේ.

ප්‍රධාන අමුද්‍රව්‍යවල සෞඛ්‍ය ප්‍රතිලාභ

  • චිකන් බ්‍රෙස්ට් වල මේද මට්ටම අඩුය. ඉහළ ප්‍රෝටීන් ප්‍රභවයකි. එය මාංශපේශි වර්ධනයට උපකාරී වන අතර, විටමින් B6, B12, නියැසින් සහ සෙලේනියම් වලින් පොහොසත්ය. එය ශාරීරික ශක්තිය වැඩි කිරීමට සහ ප්‍රතිශක්තිකරණ පද්ධතිය ශක්තිමත් කිරීමට උපකාරී වේ.
  • චිකන් බ්‍රෙස්ට් වල ඇති ඇමයිනෝ අම්ල මාංශපේශි පටක අලුත්වැඩියා කිරීමට සහ වර්ධනය කිරීමට උපකාරී වේ.බෙල් පෙපර් විටමින් C, A සහ B6 වලින් පොහොසත්ය. ඒවා ප්‍රතිඔක්සිකාරක වලින් පිරී ඇති අතර, ප්‍රතිශක්තිකරණ පද්ධතිය ශක්තිමත් කිරීමට සහ සමේ සෞඛ්‍යය වැඩිදියුණු කිරීමට උපකාරී වේ.
  • බෙල් පෙපර් වල ඇති විටමින් C කොලජන් නිෂ්පාදනයට උපකාරී වන අතර, එය සමේ සෞඛ්‍යය වැඩිදියුණු කිරීමට උපකාරී වේ.මොසරෙල්ලා චීස් ප්‍රෝටීන්, විටමින් B12, සින්ක්, ෆොස්පරස් සහ කැල්සියම් වලින් පොහොසත්ය. මෙය අස්ථි සෞඛ්‍යය වැඩිදියුණු කිරීමට උපකාරී වේ.
  • මොසරෙල්ලා චීස් වල ප්‍රෝබයොටික් ගුණ ඇති අතර, එය ආහාර ජීර්ණ පද්ධතියේ සෞඛ්‍යය වැඩිදියුණු කිරීමට උපකාරී වේ.කොත්තමල්ලි විටමින් K, C සහ A වලින් පොහොසත්ය. එය ප්‍රතිඔක්සිකාරක වලින් පිරී ඇති අතර ප්‍රතිශක්තිකරණ පද්ධතිය ශක්තිමත් කිරීමට උපකාරී වේ.
  • කොත්තමල්ලි වල ඇති විටමින් A ඇස් වල සෞඛ්‍යය වැඩිදියුණු කිරීමට උපකාරී වේ. කොත්තමල්ලි ආහාර ජීර්ණයට උපකාරී වෙනවා.

 

 

Nestlé Family Club වෙත සියලුම හිමිකම් ඇවිරිණි