Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

කිරිබත්

ingredients icon අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය

  • සුදු හාල් කෝප්ප 2
  • MAGGI නියම පිටිකල පොල්කිරි දිය කිරි කෝප්ප 3.5
  • MGGI නියම පිටිකල පොල්කිරි උකු කිරි කෝප්ප 1
  • වසාවාසි කැබැල්ලක්
  • එනසාල්
  • රම්පේ කොළ කැබැල්ලක්
  • ලුණු තේ හැඳි 2

ingredients icon සාදාගන්නා ආකාරය

1 පියවර

හාල් සෝදා හොඳින් පෙරා ගන්න.

2 පියවර

Rice cooker එකක් භාවිතා කරන්නේ නම්, cooker එකට සියලුම ද්‍රව්‍ය එකතු කර පිසගන්න.

3 පියවර

ලිප භාවිතා කරන්නේ නම්, දිය පොල් කිරි සමග සියලුම ද්‍රව්‍ය බඳුනකට දමා පියනකින් වසා මද ගින්නේ තබන්න.

4 පියවර

කිරි ප්‍රමාණය බත් මට්ටමට අඩුවී තැනින් තැන සිදුරු පෙනෙන්නට ගත් පසු, උකු පොල් කිරි එකතු කරන්න, තාපය අඩු කර පියනෙන් බඳුන වසා තබන්න; මිනිත්තු 10 ක් පිසගන්න. (රස බලන්න)

5 පියවර

චොප්ස්ටික් එකකින් හෝ ගෑරුප්පුවකින් බත කලවම් කරන්න - බත් එක උකු සහ ක්‍රීමි ගතියක් විය යුතු නමුත් බෙරි නොවිය යුතුයි.

6 පියවර

උකු සහ ක්‍රීමි ගතියක් නැත්නම් පොල් කිරි කෝප්ප 1/4 එකතු කර තවත් විනාඩි 10ක් උණුසුම්ව වසා තබන්න.

7 පියවර

උණුසුම් බඳුනෙන් ඉවත් කර පැතලි හැන්දක් හෝ කෙසෙල් කොළ භාවිතයෙන් පිඟානක් මත තුනී කරන්න.

8 පියවර

නිවෙන්නට හැර, කොටු, දියමන්ති හෝ ඔබ කැමති ඕනෑම හැඩයකට කපන්න.

9 පියවර

උණුසුම්ව පිළිගන්වන්න.

අවසන්

ingredients iconපෝෂණ තොරතුරු

කැලරි 478Kcal

කාබෝහයිඩ්‍රේට 88g

ප්‍රෝටීන් 12g

මේදය 8g

සංතෘප්ත මේදය 4g

තන්තු 6g

සෝඩියම් 787mg

කැල්සියම් 17mg

යකඩ 1.5mg

Nestlé Family Club වෙත සියලුම හිමිකම් ඇවිරිණි