දැනගෙන සිටීම වැදගත්:-
පොප්සිකල් සාදන විට, ඉදුණු අඹ තෝරා ගැනීමට පියවර ගන්න. ඉදුණු අඹ වල වඩා මිහිරි රසයක් ඇති අතර, ඒවා වඩා පහසුවෙන් මිරිකා ගත හැකිය. අඹ තෝරා ගැනීමේදී, ඒවායේ මෘදු බව සහ සුවඳ පරීක්ෂා කිරීමෙන් පොප්සිකල් සෑදීමට හොඳින්ම ගැලපෙන අඹ හඳුනා ගත හැකිය.
අඹ මිරිකා ගැනීමට පෙර ඒවා සෝදා පිරිසිදු කිරීම වැදගත්ය. අඹ පෙති කපා, ඒවා බ්ලෙන්ඩරයකට දමා මිරිකා ගත යුතුය. අඹ දියරය පෙරා ගැනීමෙන් කෙඳි ඉවත් කර ගත හැකි නමුත් තන්තු වල ප්රතිලාභ ලබා ගැනීමට අවශ්ය නම් ඔබට කෙඳි සහිතව වුවද මෙය සැකසිය හැකිය.
මිල්ක්මේඩ් සහ අඹ දියරය මිශ්ර කිරීමේදී, ඒවා හොඳින් මිශ්ර වන තෙක් හැඳි ගෑම වැදගත්ය. මෙය රසය හොඳින් මිශ්ර වීමට උපකාරී වේ.පොප්සිකල් අච්චු නොමැති නම්, ඔබට ප්ලාස්ටික් කෝප්ප, අයිස් කියුබ් ට්රේ හෝ යෝගට් බඳුන් භාවිතා කළ හැකිය. පොප්සිකල් අච්චු භාවිතා කරන්නේ නම්, ඒවා පිරවීමට පෙර සෝදා පිරිසිදු කිරීම වැදගත්ය.
මෙම පොප්සිකල් සාදා ගැනීමට ගත වන කාලය (ශීතකරණයේ තැබීම ඇතුළුව) පැය 4-5ක් පමණ වේ. නමුත් සකසා ගැනීමේ කාලය මිනිත්තු 10-15ක් පමණ වේ. එය පුද්ගලයින් 6-8 දෙනෙකුට ප්රමාණවත් වේ.
විවිධත්වය සඳහා, ඔබට පහත දේ එකතු කළ හැකිය:
වැනිලා සාරය
සාදික්කා කුඩු
අන්නාසි හෝ පැෂන් ෆ්රූට් වැනි වෙනත් පලතුරු
පොප්සිකල් වල රසය වැඩි කිරීමට, ඔබට ලෙමන් යුෂ තේ හැඳි 1ක් එකතු කළ හැකිය. මෙය අඹ වල රසය වැඩි කරන අතර, මිශ්රණයේ පෙනුම ඉහළ දමයි.