Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

පොප්සිකල්

  • ප්‍රමාණවත් : 6
  • පොප්සිකල් කියන්නේ ලෝකය පුරා ජනප්‍රිය වී ඇති අයිස් ක්‍රීම් වර්ගයකි. මෙය මුලින්ම අහම්බෙන් මෙන් සොයා ගැනුනේ 1905 දීයි. ඒ ඇමරිකාවේ ෆ්‍රෑන්ක් එප්පර්සන් නම් 11 හැවිරිදි පිරිමි ළමයෙකු විසිනි.
  • ඔහු සෝඩා පානයක් මිශ්‍ර කිරීමට භාවිතා කරන ලද හැන්දක් රාත්‍රියේ වැරදීමකින් ජලය සහිත වීදුරුවක තබා ගිය අතර, උදෑසන එය අයිස් බවට පත් වී තිබුණි. මෙම සිද්ධියෙන් පසු, ඔහු විවිධ රසයන් සමඟ අත්හදා බැලීම් කළ අතර, 1923 දී  වෙළඳ අරමුණින් පළමු පොප්සිකල් එක නිපදවන ලදී.
  • දේශීය පලතුරු භාවිතා කරමින් සාදන පොප්සිකල් ශ්‍රී ලංකාව තුල බෙහෙවින් ජනප්‍රිය වී ඇත. අඹ, අන්නාසි, දොඩම් සහ පැෂන් ෆ්‍රූට් වැනි පලතුරු භාවිතා කරමින් සාදන පොප්සිකල් ශ්‍රී ලාංකික රසයට ගැලපෙන පරිදි සකස් කර ඇත.
  • අඹ විටමින් A, C සහ විවිධ ප්‍රතිඔක්සිකාරක වලින් පොහොසත්ය. ඒවා ප්‍රතිශක්තිකරණ පද්ධතිය ශක්තිමත් කිරීමට, ආහාර ජීර්ණය පද්ධතිය සෞඛ්‍ය සම්පන්න කිරීමට සහ ඇස් වල සෞඛ්‍යය වැඩිදියුණු කිරීමට උපකාරී වේ.
  • අඹ වල ඇති තන්තු මලබද්ධය වැළැක්වීමට උපකාරී වන අතර, ඒවායේ ඇති ප්‍රතිඔක්සිකාරක පිළිකා වැළැක්වීමට උපකාරී වේ. අඹ වල ඇති විටමින් C කොලජන් නිෂ්පාදනයට සහ සමේ සෞඛ්‍යය වැඩිදියුණු කිරීමට උපකාරී වේ.

 

ingredients icon අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය

  • මිල්ක්මේඩ් පොඩි ටින් 1
  • මිරිකාගත් අඹ කෝප්ප 3
  • සීනි මේස හැඳි 4

ingredients icon සාදාගන්නා ආකාරය

පියවර 1

අඹ දියරය සීනි මේස හැඳි 4 දමා බ්ලෙන්ඩ් කරගන්න.

පියවර 2

බ්ලෙන්ඩ් කරගත් අඹ දියරය සහ මිල්ක්මේඩ් එක් භාජනයකට දමන්න.

පියවර 3

හොඳින් මිශ්‍ර කරන්න.

පියවර 4

අඹ දියර හා මිල්ක්මේඩ් මිශ්‍රණය කැමති හැඩයකට දමා ගන්න.

පියවර 5

පැය 4ක් 5ක් ශිතකරණයේ තබන්න.

අවසන්

ingredients iconපෝෂණ තොරතුරු

දැනගෙන සිටීම වැදගත්:-

පොප්සිකල් සාදන විට, ඉදුණු අඹ තෝරා ගැනීමට පියවර ගන්න. ඉදුණු අඹ වල වඩා මිහිරි රසයක් ඇති අතර, ඒවා වඩා පහසුවෙන් මිරිකා ගත හැකිය. අඹ තෝරා ගැනීමේදී, ඒවායේ මෘදු බව සහ සුවඳ පරීක්ෂා කිරීමෙන් පොප්සිකල් සෑදීමට හොඳින්ම ගැලපෙන අඹ හඳුනා ගත හැකිය.

අඹ මිරිකා ගැනීමට පෙර ඒවා සෝදා පිරිසිදු කිරීම වැදගත්ය. අඹ පෙති කපා, ඒවා බ්ලෙන්ඩරයකට දමා මිරිකා ගත යුතුය. අඹ දියරය පෙරා ගැනීමෙන් කෙඳි ඉවත් කර ගත හැකි නමුත් තන්තු වල ප්‍රතිලාභ ලබා ගැනීමට අවශ්‍ය නම් ඔබට කෙඳි සහිතව වුවද මෙය සැකසිය හැකිය.

මිල්ක්මේඩ් සහ අඹ දියරය මිශ්‍ර කිරීමේදී, ඒවා හොඳින් මිශ්‍ර වන තෙක් හැඳි ගෑම වැදගත්ය. මෙය රසය හොඳින් මිශ්‍ර වීමට උපකාරී වේ.පොප්සිකල් අච්චු නොමැති නම්, ඔබට ප්ලාස්ටික් කෝප්ප, අයිස් කියුබ් ට්‍රේ හෝ යෝගට් බඳුන් භාවිතා කළ හැකිය. පොප්සිකල් අච්චු භාවිතා කරන්නේ නම්, ඒවා පිරවීමට පෙර සෝදා පිරිසිදු කිරීම වැදගත්ය.

මෙම පොප්සිකල් සාදා ගැනීමට ගත වන කාලය (ශීතකරණයේ තැබීම ඇතුළුව) පැය 4-5ක් පමණ වේ. නමුත් සකසා ගැනීමේ කාලය මිනිත්තු 10-15ක් පමණ වේ. එය පුද්ගලයින් 6-8 දෙනෙකුට ප්‍රමාණවත් වේ. විවිධත්වය සඳහා, ඔබට පහත දේ එකතු කළ හැකිය: වැනිලා සාරය සාදික්කා කුඩු අන්නාසි හෝ පැෂන් ෆ්‍රූට් වැනි වෙනත් පලතුරු පොප්සිකල් වල රසය වැඩි කිරීමට, ඔබට ලෙමන් යුෂ තේ හැඳි 1ක් එකතු කළ හැකිය. මෙය අඹ වල රසය වැඩි කරන අතර, මිශ්‍රණයේ පෙනුම ඉහළ දමයි.

එක් වරක් සඳහා (g) 190

කැලරි (Kcal) 598

ප්‍රෝටීන් (g) 11

මේදය (g) 16

කාබෝහයිඩ්‍රේට් (mg) 119

විටමින් සී (mg) 57

තන්තු (g) 2

  • පොප්සිකල් කැලරි සහ සීනි ප්‍රමාණය වැඩි ආහාරයක් වන බැවින්, එය සාමාන්‍ය මට්ටමකින් පරිභෝජනය කිරීම වැදගත්ය. කෙසේ වෙතත්, එය විටමින් සී වලින් පොහොසත් වන අතර, ප්‍රෝටීන් සහ කැල්සියම් ද සපයයි. එය ගිම්හාන කාලයට සිසිල් ආහාරයක් ලෙස ගැලපෙන අතර, ළමුන් අතර වැඩිපුර ජනප්‍රිය වී ඇත.

 

Nestlé Family Club වෙත සියලුම හිමිකම් ඇවිරිණි