Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

චිකන් ඇන්ඩ් වෙජිටබල් කෙබාබ්

  • කෙබාබ් කියන්නේ මැදපෙරදිග හා දකුණු ආසියාවේ ජනප්‍රිය ආහාරයක් වන අතර, එය ලෝකය පුරා විවිධා ක්‍රම වලට සාදනු ලැබේ.  "කෙබාබ්" යන වචනය අරාබි සහ පර්සියානු වචන වලින් පැමිණෙන අතර, එහි අර්ථය "පිළිස්සීම" හෝ "බැදීම" යන්නයි.
  • මෙම චිකන් ඇන්ඩ් වෙජිටබල් කෙබාබ් වට්ටෝරුව සාම්ප්‍රදායික කෙබාබ් වලට ශ්‍රී ලාංකික රසයන් එකතු කරමින් සකස් කළ වට්ටෝරුවකි. මෙම ආහාරය සාදා ගැනීමට මිනිත්තු 30-40ක් පමණ ගත වන අතර, එය පවුලේ සාමාජිකයින් 4-5 දෙනෙකුට ප්‍රමාණවත් වේ. මෙය සාමාන්‍ය දිනවල මෙන්ම විශේෂ අවස්ථාවලදී ද පිළිගැන්විය හැකි රසවත් ආහාරයකි.

ingredients icon අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය

  • චිකන් බ්‍රෙස්ට් (අඟලක පමණ කෑලි කපාගත් ) කිලෝ ග්‍රෑම් 1
  • අන්නාසි ගෙඩි 1 ( කැබලි කළ )
  • මධ්‍යම ප්‍රමාණයේ ලූණු ගෙඩි 1 (ලොකු කෑලි කපාගත්)
  • මධ්‍යම ප්‍රමාණයේ මාලු මිරිස් 2 (පෙති කපාගත්)
  • සුදු ලූණු බික් 6 (සිහින්ව කපාගත්)
  • කරපිංචා (සිහින්ව කපාගත්) මේස හැඳි 2
  • දෙහි පොතු තේ හැඳි 1-2
  • චිලි පේස්ට් මේස හැඳි 2
  • තෙල් මේස හැඳි 2
  • ලුණු, ගම්මිරිස්
  • චිකන් බ්‍රෝත් මිලි ලීටර් 50 (වතුර මිලි ලීටර් 100කට මැගී චිකන් සීසනිං කියුබ් 1)

ingredients icon සාදාගන්නා ආකාරය

1 පියවර

මස් පදම සඳහා සුදු ලූණු, දෙහි පොතු, කරපිංචා, චිලි පේස්ට් රස වෙනුවෙන් ලුණු සහ ගම්මිරිස්, මැගී චිකන් බ්‍රෝත් එකතු කරන්න. හොඳින් ගසා ගනිමින් මිශ්‍ර කරන්න.

2 පියවර

චිකන් කැබලි සාදා ගත් පදම් මිශ්‍රණයට එක් කරන්න. අන්නාසිද ඊට එක් කරන්න.

3 පියවර

ලූණු, මාලු මිරිස් ඊට එක් කර හොඳින් මුහු වන තුරු මිශ්‍ර කරන්න.

4 පියවර

එහි අඩංගු සෑම දෙයක්ම කූරක් ගෙන එහි ගසන්න. ඒ සඳහා යොදාගන්නා සෑම දෙයක්ම නැවත නැවත ඊට ඇතුළත් කරන්න.

5 පියවර

වරින් වර කරකවමින් විනාඩි 12 -16 දක්වා කාලයක් දුඹුරු පැහැ වන තුරු රත් කරගන්න.

අවසන්

ingredients iconපෝෂණ තොරතුරු

දැනගෙන සිටීම වැදගත්:-

මස් පදම් කිරීම කෙබාබ් සෑදීමේ වැදගත්ම පියවරයි. සුදු ලූනු වල ඇති ඇලිසින් නම් සංයෝගය මස් මෘදු කිරීමට උපකාරී වේ. දෙහි පොතු වල ඇති සිට්‍රික් අම්ලය මස් මෘදු කිරීමට හා රසය වැඩි කිරීමට උපකාරී වේ. කරපිංචා එකතු කිරීමෙන් ශ්‍රී ලාංකික රසයක් එකතු වේ. කුකුළු මස් කැබලි පදම් මිශ්‍රණයට එකතු කිරීමේදී, ඒවා හොඳින් මිශ්‍ර කිරීම වැදගත්ය, එවිට සියලු කැබලි වලට පදම් මිශ්‍රණය හොඳින් ආලේප වේ. අන්නාසි එකතු කිරීමෙන් මිහිරි රසයක් ලැබෙන අතර, එය මස් මෘදු කිරීමට ද උපකාරී වේ. අන්නාසි වල ඇති බ්‍රෝමෙලේන් නම් එන්සයිමය ප්‍රෝටීන් විඝටනය කරන අතර, එය මස් මෘදු කිරීමට උපකාරී වේ. මෙම මිශ්‍රණය අවම වශයෙන් පැය 1-2ක් පමණ පදම් වීමට තැබීම වඩාත් සුදුසුය, නමුත් රාත්‍රිය පුරා තැබීම වඩාත් හොඳය.

එක් අයෙක් සඳහා ග්‍රෑම් 261

කැලරි 375 Kcal

ප්‍රෝටීන් 63g

මේද 10g

කාබෝහයිඩ්‍රේට් 40g

ප්‍රධාන අමුද්‍රව්‍ය වල සෞඛ්‍ය ප්‍රතිලාභ

කුකුළු මස්

  • ඉතා හොඳ ප්‍රෝටීන් ප්‍රභවයකි, මාංශ පේශි වර්ධනයට හා නඩත්තුවට උපකාරී වේ.
  • විටමින් B6, B12, නයසින් හා සෙලේනියම් අඩංගු වේ.
  • සංතෘප්ත මේද අඩු වශයෙන් අඩංගු වන අතර, හෘද සෞඛ්‍යයට හිතකරය.
  • ශාරිරීක ශක්තිය ලබා දීමට හා ශරීර බර පාලනයට උපකාරී වේ.

අන්නාසි

  • විටමින් C හා මැංගනීස් වලින් පොහොසත්ය.
  • බ්‍රෝමෙලේන් නම් එන්සයිමය අඩංගු වන අතර, එය ආමාශ හා ආන්ත්‍රික සෞඛ්‍යය වැඩිදියුණු කරයි.
  • ප්‍රතිශක්තිකරණ පද්ධතිය ශක්තිමත් කරයි.
  • ප්‍රතිඔක්සිකාරක අඩංගු වන අතර, පිළිකා වැළැක්වීමට උපකාරී වේ.

මාළු මිරිස්

  • විටමින් C, විටමින් A හා විටමින් B6 වලින් පොහොසත්ය.
  • කැප්සයිසින් නම් සංයෝගය අඩංගු වන අතර, එය පරිවෘත්තීය ක්‍රියාවලියට උපකාරී වේ.
  • ප්‍රතිශක්තිකරණ පද්ධතිය ශක්තිමත් කරයි.
  • ශරීරයේ වේදනා සුව කිරීමට උපකාරී වේ.

කරපිංචා

  • විටමින් A, කැල්සියම් හා යකඩ අඩංගු වේ.
  • ප්‍රතිශක්තිකරණ පද්ධතිය ශක්තිමත් කරයි.
  • රුධිර සීනි මට්ටම පාලනය කිරීමට උපකාරී වේ.
  • ආමාශ හා ආන්ත්‍රික සෞඛ්‍යය වැඩිදියුණු කරයි.

Nestlé Family Club වෙත සියලුම හිමිකම් ඇවිරිණි